Thursday, 12 November 2015

Boss Treat

Assalamualaikum

Rabu lepas boss bawak kitorang lunch setelah 2 kali postponed atas sebab sekarang dekat ofis memang keje tengah banyak so boss kata harini (rabu lepas tu) hari makan lunch dengan tenang, hihihi..

Tapi masalah biasa la boss i tu die nak bawak makan tapi tak tau nak pilih restoran mana. Kiteorang ni bukan x boleh nak decide, tapi takut kang orang kata amboi mentang2 orang nak belanja kemain pilih yang mahal je! So sado diri la kami...hahaha..buat2 je la tak tau jugekk..padahal kalau boleh nak je ajak pegi makan steak dekat angus house tu..kahkahkah

Lepas discus sorang lagi partner kate ok kita pegi makan japaness food.. wow! Itu i setuju! Memang naaaakkk laaa.... sedaaappp tuuuu... hahahaha tanpa membuang masa dan sebelum kaki lenguh untuk pusing satu publika ni kami terus je menuju ke restoran OKONOMI. Ye okonomi bukan ekonomi taauu... hehe. Dekat okonomi ni rupanya boleh custom kita punya sendiri sushi ikut selera u ollss laa..best kan? I pun baru tau, sebab first time i makan situ hahahahaha...

Tapi malangnya i jadi pemalu pulak time tu.. tak tau la kenapa jadi malu dekat budak chambering yang baru ni, hahaha bila boss tanye ok girls order lah nak makan ape? I tunduk je tengok menu,hahahaha.. last2 decide ambik yang ade set terus senang. Ade appetizer, main corse dengan drinks. So i ambik chiken pasta gratin untuk main corse, appetizer soup of the day is miso soup. Sebab tu i amik set ni sebab nak hirup miso sup kalau order yang tanpa set nanti tak dapat la nak hirup miso soup tu..hihi. Air pulak i ambik ice lemon tea, tak ambik green tea sebab dah plan nak ambik dessert matcha aice cream, yeah!!

And boss order kan kiteorang satu set sushi untuk tambah appetizer, tapi i lupa apa nama sushi tu.. yang pasti sedap nak mati! Atas ade raw salmon dibalut dengan soft shell crab lepas tu atas die tabur ape tah tak tau dengan sos ape pun tak tau. Yang pasti memang laaaa sedaaappp nak mati! And portion die satu set shushi ade 8 potong besa-besa pulak tu, i nasib sempat stop lepas potongan ke-2 ingat nak ngap lagi tapi tepikir kang kalau makan ni banyak dah kenyang cane nak makan pasta kan? Maklumlah..lepas dah consume dengan S7 ni makan sikit pun akan cepat terasa kenyang aauuuwww... So i makan 2 potong je hehe.

Ape pun thank you boss sebab bawak kiteorang makan... nanti bawak lagi ye. Ni awal tahun depan project nak masuk banyak ni.. tenaga nak pakai lebih kene la naik kan gaji kan? Kan? Hahahahaa...

Gambar ape yang ade je la ye? Gila nak ambik gambar setiap makanan depan boss? I kan pemalu.. hahahahahaha *gelaksambiltutupgigi*




Sedap sangat ni... lepas ni dah plan nak repeat lagi makan kat sini and must order this one! 



Miso Soup yang nampak macam laichikang tawar tapi bila dah hirup mesti tak lepas nak hirup sampai habis, sedap di hirup suam2..aaaahhhh stress nye tengok gambar ni!



Let say kalau korang nak pegi nanti, ni la kedai dia.. sederet dengan Old Town Publika Blok A4. 


Nah Alamat dia :-


Okonomi
A4-G2-02
Off The Square, Publika
1 Jalan Dutamas
Solaris Dutamas
 50480 KL. 

No comments:

Post a Comment

Thanks yaaaa.... =)

Nuffangs Adds