Thursday, 23 October 2014

My Beluncas

Assalamualaikum!

Sejak dah masuk 3bulan lebih ni dah macam2 perangai coyya ni tau. Eeeee bila kat opis ni asek lah duk teringat perangai dengan ragam dia masa kat rumah boleh tersengih-sengih i kat opis ni. Sambil belek memory phone sambil sengeh-sengih tengok gambar anak. Heeeeyyyy tak sangka i dulu yang tak pernah langsung terfikir akan jadi seorang mak and akan ade anak secepat ni.. bila dikenang kan balik konon2 dulu target kawin umur 30 la..nak ade anak pun konon nye tunggu bila dah betul2 bersedia la..konoonnn haha!! Tapi yer lah rezeki kan, tanpa disangka dan diduga jodoh i awal, lepas tu dapat pulak bunting pelamin and now dah pun jadi parents. Syukur Alhamdulillah sangat2 pada aturan yang Allah bagi ni, bila dikenang kan rasa cantik je susunan yang Allah bagi..cuma pandai2 lah kita nak mencorak kan macam mana kan? I tau ramai kat luar sana yang dah kahwin bertahun-tahun tapi still lagi mencuba untuk dapatkan zuriat sendiri ada yang dah kawin berpuluh-puluh tahun pun still tak dapat...bukan i nak bangga dengan diri i, tapi rasa simpati i ni la yang buatkan i jadi insaf pada diri sendiri, i ada makcik yang sampai sekarang still tak dapat anak sendiri sampai dia ambik anak angkat, i ada jugak kawan yang umur nya dah hampir baya dengan my mom pun still jugak tak dapat anak tapi i tengok orang2 yang macam tu hati meraka cukup2 tabah memang i tabik spring pada diorang. And dari situ jugak i jadi seorang yang amat bersyukur dengan apa yang i ada sekarang, kalau tak dulu i ni jenis tak reti sabar and now i tau apa itu sabar, dari tak reti nak hargai sesuatu benda i dah jadi seorang yang amat menghargai walaupun benda tu sekecil-kecil alam..sobss.. eh, pahal ni ter-emo pulak ni eh?! Sorry..sorry..maafkan saya maklumlah bila dah jadi mak-mak ni hati ni makin kecik je ku rasa asek nak menetes jer air mata ni.. kadang tengok makcik jual kuih tepi jalan pun sampai bergenang air mata, kau dah kenapa kuna????!! pembawakan apakah ini?? 

Kes ni terjadi pada satu malam.. masa tu coyya die memang dah nak tidur, biaser memang sebelum tidur i akan bawak dia golek2 dulu atas katil main dulu dengan dia bagi dia penat lepastu bila dia dah hokhekhokhek mintak di susu tu baru i tidurkan dia..senang tak lah makan masa kejap je nanti die dah lena..meh i kasi apa yang terjadi sebelum tidur..

  

Hahaha kesian dekat baby beluncas mama ni kene balut ekekekekek... coyya ni bukan nye boleh dibendung kalau korang nak tau, tapi kalau tidur dalam buai memang die suka berbedung kalau tidur bawah or atas tilam cam ni jangan harap lah die nak berbedung.. yang ni pun hanya lah tahan untuk 10-15 minit je kot, lepas tu menjerit-jerit dah die mintak dilepaskan siap angkat-angkat kepala lagi, kalau dah lene pun kita bedung nanti cepat jer dia sedar mintak dilepas kan kaki tangan die tu. Adddoooii anak mama ni baby lain ada yang sampai 5-6 bulan pun masih tidur berbedung awak masuk minggu ke3 aritu terus tak nak tidur berbedung. Takpe lah janji awak sihat ye coyya.. :)
    


2 comments:

  1. comelnye coyyaaaaaaaa..geramnyeee lahaiiii..haippp, mama nie kannn..

    ReplyDelete

Thanks yaaaa.... =)

Nuffangs Adds