Friday, 25 March 2016

Tiara_Dazzlingly


Assalamualaikum


Hi, just to inform kalau u olls semua nak beli atau nak restock Elite S7, Ephyra Collagen, Ephyra Inteermor and barang-barang cosmetic sudilah kirenya u olls follow i dekat ig shop yang i dah bina sejak 3-4bulan lepas.. hehe. Tiara Shop  ni khas untuk beauty & health produk. So sapa-sapa yang nak carik barang-barang kecantikan dan kesihatan boleh la follow instagram tiara_dazzlingly  

Alhamdulillah walaupun baru tapi dah ramai jugak yang repeat order barang-barang yang i jual. Tu yang sekarang ni i macam sendu je kan nak update blog. Hahahaha.. bukan apa, sekarang ni i running 2 keje. Pagi sampai petang i dekat office masih bekerja macam biasa malam pulak i akan bz balas whatsapp customer dengan buat tracking number. Dulu masa husband i ada boleh la mintak dia tolong buat tracking number tu but since bulan 1 lepas husband i dah fly keje dekat Melbourne so i sorang la yang buat semua benda sekarang ni..hehe. Walaupun penat sebab kerja dan nak uruskan anak tapi i suka ja meniaga macam ni. Tak tau la i memang suka meniaga ni, dari dulu lagi actually i dah start meniaga macam-macam i pernah jual. Masa dekat office lama dulu i pernah jual nasi lemak. Dulu time takde kereta i memang pergi kerja naik public transport, bus atau komuter dari rawang ke menara TH Maju junction tu. I angkut nasi lemak letak dalam bag sandang, orag sandang laptop atau note book i sandang nasi lemak, tak muat i jenjeng pulak kiri kanan nasi tu. Kadang-kadang sehari boleh cecah dekat 40 bungkus nasi lemak. Bukan nasi lemak kosong ya, siap berlauk lagi. Naik patah bahu pikul nasi nasik bas naik ktm. Berat ok nasi-nasi tu lagi-lagi yang berlauk. Macam-macam lauk ada.. i akan ambik order 1 day before so kalau nak makan esok pagi petang ni i akan tanya siapa nak order and lauk apa. Malam i akan bagi tau mama lepas tu kita masak sambal siap dan lauk pagi-pagi mama akan masak nasi and i akan tolong bungkuskan. Punya lah penat time tu sebab renyah kan nak masak dengan nak bungkus lagi tapi sebab i suka and i tak rasa pun malu nak meniaga macam tu niat sebab nak tambah pendapatan and nak tolong mama and ayah sebab time tu i ada 2 lagi adik tengah belajar. Lama jugak la i meniaga macam tu sampai 1 masa tu i stop tak meniaga sebab dah ramai pulak yang buat macam tu and pilihan dah makin banyak ada yang jual kueh la jual sandwich la so i stop sebab kalau order setakat 2-3 bungkus macam tak berbaloi pulak nak masak kan. Takpe lah rezeki masing-masing.. i stop dulu jual nasi lemak and bila permintaan banyak baru i akan ambik order. 

Now i rasa jiwa i dekat dengan barang-barang kesihatan dan kecantikan. Sebab utama is i memang suka kecantikan dan kesihatan ni, i suka nampak orang cantik dan dalam masa yang sama dia sihat, sihat luar dan dalam cantik pun luar dan dalam.. barang yang i jual dekat ig tiara_dazzlingly  
tu adalah barang yang i sendiri pernah makan/guna. I akan try dulu dekat diri sendiri bila menjadi baru i berani promote pada orang.. Alhamdulillah sikit-sikit orang follow ig i and order. Bagi i apa pun yang kita buat mesti lah jujur.. so i akan jujur bagi jawapan dekat customer kalau dia kata die dah try and tak menjadi i akan kata mungkin produk tu tak sesuai dengan dia and akan suggestkan customer tu stop dulu dan cuba produk lain. Tak semestinya 1 produk boleh serasi dengan semua orang kan.. kalau nak cuba ok boleh je sape-sape boleh cuba sebab barang yang i jual kebanyakkan semua dah adal sijil kkm dan tiada side effect pun.

Ok lah macam dah panjang sangat i membebel padahal tadi mula-mula taip just nak bagi tau je tolong follow ig shop, dah membebel benda lain siap terkenang pulak meniaga nasi lemak dulu hahahaha... so korang yang baca ni sudilah kiranya korang follow ig Tiara Shop under nama tiara_dazzlingly tu ya
jangan tak follow taaauuuu... 
Muahciked! 

Wednesday, 2 March 2016

Fraser Hill


Assalamualaikum

Hi, lame gila i tak update apa-apa. I sekarang busy gila noks.. busy dia sampai kadang-kadang "terpaksa rela" stayback kat office utill 9pm. Sampai rumah memang dah lembik. Then esok pagi masuk rush itu ini sebab tu la dah lama sangat tak dapat nak update apa-apa kat sini hewhew. 

Btw ni cerita i rase bulan 1 haritu kot sebab kat kawasan rumah takde letrek so ajak la semua moh le kittew pegi berkelah dekat some where yang sejuk memamdangkan cuaca mase tu agak panas jugak so kita pegi Fraser Hill jek. Pagi tu mama masak siap-siap bawak bekal untuk lunch dekat sana. Alah masak simple-simple je dapat sejenis lauk pun dah cukup. So masa ontheway tu cuaca sangat elok dan panas.. kiteorang ikut jalan belakang ikut batang kali - kuala kubu. Eh eh jalan dah berubah la kat atas tu.. dulu last datang Fraser Hill ntah la umur berapa kecik lagi kot, jalan naik dan turun ada 1 je dulu.. now dah separate jalan naik 1 jalan turun 1. Dulu tak boleh selisih kene ikut jadual kalau nak naik and turun. 

So sampai je kat atas tu kita carik dulu port untuk makan. Sambil makan rilex-rilex layan angin sejuk.. lepas tu tip tip tip hujan dah start turun.. hukhuk.. alahai belari la semua masuk kereta, baru ingat nak posing-posing.. Lepastu just round-round kawasan dalam kereta je la.. bila hujan dah rede dapat la keluar kejap ambik gambar tu pun hujan masih renyai-renyai yang lebat tu.. 

Tak banyak pun gambar dapat ambik.. sobs sobs sebab hujan kan malas nak renyah-renyah.. 



dalam kereta 




time ni ade group motor dah susun motor nak ambik gambar kat depan tugu jam tu, kiteorang tumpang selit-selit kejap sementara hujan renyai.. 



Berlari-lari anak masuk kedai souvenir kat situ tapi takde ape yang menariks pom.. so kita duduk ambik gambar jer lah hehe










Dah tu je la activiti time kat atas sana.. tak boleh nak singgah mana-mana pun sebab hujan yang lebat - renyai - lebat semula so dah takde nak buat ape-ape jom la turun.. mengharap yang letrek kat rumah dah ada. Kehkehkeh.. 




********************************************************************************


TESTIMONI TERBARU ELITE S7!! 

Hi, masih ramai yang tercari-cari produk apa yang bagus untuk kesihatan dan kecergasan badan??? Jom ramai-ramai amalkan minuman 4 in 1 ni. Ramai yang berpuas hati dengan hasil yang mereka dapat selepas consume ELITE S7!! Tak percaya? Order dulu..lepastu baru cerita!! 

SMS/Whatsapps -012-3363068. 


P/S: Follow ig tiara_dazzlingly untuk lihat testimoni terbaru ELITE S7.



Nuffangs Adds