Thursday, 11 June 2015

Doakan..

Assalamualaikum


Semalam i EL tapi pagi tu dah masuk ofis pun dalam pukul 10 something dapat call dari mama i kate jom la balik kejap kampung, makdik call nangis-nangis kate batuk nenek teruk kesihatan nenek 2-3 hari ni pun tak menentu makdik kate lagi balik la selagi sempat ni... So ape lagi cepat-cepat i call cikwie minta dia jemput i kate mama ajak balik kampung, and i terus call boss cakap nak balik ade emergency. Nasib boss kami memahami and tak banyak songeh terus kata ok.

So dalam pukul 12 lebih kami gerak lah ke kampung sampai sana dalam pukul 2 petang lebih, Alhamdulillah nenek masih mampu bangun lagi, cuma batuk dia makin teruk suara pun dah hilang-hilang, nak makan memang tak de selera, makanan pun bukan boleh yang sembarangan kene pilih yang jenis tak berminyak atau yang tak gatalkan tekak aje boleh makan, so bubur je la.. tu pun bubur kosong tambah gula. Letak ayam pun tak boleh, sebab ayamkan ada minyak die jugak..so connot. 2 kali dah bawak pegi klinik sedut lendir dalam tekak, tapi tu la orang tua kan tambah-tambah umur macam nenek i dah 80+ memang susah la nak recover, harap-harap nenek cepat sembuh..sebab nak kata nenek tak larat lagi tak jugak masih kuat bangun ke tandas ke laman rumah cuma naik turun tangga dan jalan jauh la tak berapa nak larat, masih kenal anak cucu cicit dia.. yang terharu nenek senyum bila nampak kiteorang semalam.. lepastu petang kakak i dari melaka pulak sampai so meriah la rumah nenek semalam, cucu cicit cucu menatu pun ada. 

Tapi i tak tidur sana pun, i gerak balik dalam pukul 11 lebih jugak la baru betolak.. nenek pun tak tidur lagi time tu happy kot kiteorang ramai-ramai kat rumah dia :) but kakak i & family memang berkampung la kat sana.  

Now i baru dapat berita sedih jugak, bestfriend i acoy ayah dia pulak warded dari semalam (actually dapat tahu semalam jugak time ontheway balik kampung dah warded) ..sebab darah tinggi. Tapi harini makin teruk pulak sebab dah koma tak jadi operation sebab darah dah merebak ke otak tiub saluran darah dah pecah, allaahh..lagi la terus rase kejung kejap bila baca berita dari jaja isteri acoy kat dalam group whatsapp tadi. Kejap lagi after office hour i dengan cikwie ingat nak singgah ziarah ayah acoy. Korang semua doakan ya harap semua takde pape.. pada nenek i dengan ayah acoy i harap dapat sembuh pulih sedia kala... moga kedua-duanya Allah panjangkan usia, Amiinnnn..  

2 comments:

Thanks yaaaa.... =)

Nuffangs Adds