Wednesday, 26 February 2014

Hate's U Mr. Last Minute!!

Salam Lovers!

Hiiiieeeeeee....saye memang benci betul lah dengan perangai orang yang suka buat keje last minit nih!! Rase macam nak pegi je depan dia cekik leher dia kuat2 sampai lembik leher die tu terkulai-kulai, haaaaa...baru puas ati den!! Hahahahaha....padan muke sape suh bagi kite bende last2 minit ni kan!!

Kite sekarang ni tengah dok sakit hati dengan salah sorang partners kat ofis ni, tau la dia boss tapi agak2 la der lu bukan tak tau wa sekarang ni tengah peknen, dah nak masuk 5 bulan pun. Lu sendiri gak tegur aritu perut wa dah nampak besar pastu yang lu still lagi dok bagi keje last2 minit kat guwa ni pahal??!! Dah la jenis keje nye pulak kene banyak bediri, pastu kesana kesini, kadang rase tak daye sangat dah nak hanyun kaki ni. Kang wa hayun kaki ni ke muka lu baru lu tau kan! Nak kene belasah?? Hish geram sungguh hati beta dengan tuan hamba ni tau!!

Tah la saye pun tak paham la dengan sikap mamat sorang tu.. kadang ok kadang tak ok perangai dia ni tau. Boss i jugak paling cool sampai nak binding dokumen pun buat sendiri. Bagi keje pun tak de dah yang berat2 kalau berat2 pun tak de la macam mamat lagi sorang tu manjang last minit pastu dok push2 suh siap kan cepat kalau boleh by today. Ammbbooiiihh suke2 je buat saye ni macam takde hati dan perasaan kan, kadang tu sampai mongah2 saye ni dok keja mase untuk keje dia. Oh lupe nak cite sepatutnya saye ni memang keje under 1 boss je, tapi disebabkan kat ofis kite ni ade 3 partners yang salah sorang tu lah boss saye yang lagi 2 tu memang takde lagi assistant/secretary so dorang mintak tolong saye la assist dorang sikit2. Tapi ade je 2 orang chambering student yang boleh buat kerja depa tu.. cume tu lah bila takde chambering tu kite la jadi mangsa keadaan. Bukan soal berkira, tapi kadang2 kite sendiri tak terkeja dengan keje yang dah ade ni dok tambah lagi keje yang dorang bagi, tak ke rase hangiinnn je badan ni. Staff sini memang tak tambah lagi tah pasal ape pun saye tak paham, most of the time keje2 semua boss buat sendiri cume ade la beberapa bende memang nak la kite assist kan sikit.. yang pelik tu nape la dorang ni tak mo tambah lagi staff ek? Kedekut nak baya gaji eh? Ke tak mampu lagi nak baya gaji staff?? abis masing2 belanja kemahen...mewah je nampak. Hish tak paham lah. Memang la small firm je tapi makin lama keje dah makin banyak so tambah la staff kan. 

Ah lantak lah malas mak cik nak pikir, masing2 dah tua dah ade anak bini dah boleh pikir kot.. lantak hampa lah, i buat je yang mane termampu. Sampai masa cukup time i balik. Stay back? No no no no perkataan tu dah lama terpadam dalam kamus hidup hamba sebab tu la saye sanggup pindah dari big firm ke small firm ni sebab nya tak nak stay back and stress dah tak nak dah stay2 back ni kalau boleh, lagi2 tengah bebadan dua cam ni. Kalau ade yang betul2 urgent je boleh tu pun tengok la kes macam mana. Hahahaha...ambek kau guwa punya demand hebat kan!! Yang penting i jage boss i dulu, pastu baru boleh pikir untuk yang lagi dua oghang tu. Kalau keje boss i banyak u olls sila take turn ya, sila ambik nombor di kaunter.

Hahahahaha... k lah bye!


1 comment:

Thanks yaaaa.... =)

Nuffangs Adds