Tuesday, 9 July 2013

Biskut & Cake Rayaaaa....!!

Salam lover's!

Yeaaayyyy....esok dah puasa! Selamat berpuasa ye semua...harap-harap puasa kali ini, tahun ini lebih diberkati hendaknya...InsyaAllah... :)

Tapi macam biasa lah khheeeeennnn...kalau dah masuk je bulan Ramadhan ni, mesti start jugak lah promosi kueh-kueh raya ni ye dak?! Tapi ingin jugak saya pesan kan kat sini,jangan lah kita membazir pulak ye..beli lah sekadar yang perlu dan ikut kemampuan..jangan over pulak shopping-shopping tu ye anak-anak, bukan ape kalau dah terlalu berlebihan nanti, kan dah jatuh ke dalam bab membazir...bila dah membazir tu amalan siapa?? Amalan syaaaiiitttoooonnnn nirrajiiimmmmm...kan! Ni pun kira amaran kepada saya jugak ni, sebab belum ape-ape baju raya tetiba dah 3 pasang pastu ade lagi tu simpan niat nak beli lagi yang dh siap kalau jumpa yang murah-murah... Eh eh eh...haha!! (takpe...nanti boleh buat baju keje, lagi pun time ni je dapat beli baju kurung banyak sekaligus...) *ayat sedap kan hati* mihmihmihmih... :p 

Ok, entry kali ni bukan nak citer pasal baju raya yeee...tapi ce baco tajuk entry ni untuk ape? Kan untuk biskut and cake raya tu...tapi biasa lah kuna, memang suka melalot kelaut dulu kaaannn...hehe!! So korang dah siap ke order kuih raya?? Banyak tak korang dah order? Kalau belum, or masih lagi nak carik tuk wat tetambah meh sini saya nak bagi tau, kawan saya ada jual beberapa jenis cake dengan biskut. Memang dia jual tak banyak jenis, tapi disebabkan tak banyak jenis lah kualiti cake dengan biskut ni terjamin sampai harini ini kesedapannya sama je tau tak. Tak caya? Nak tengok tak biskut dengan cake ape yang ade? jap eeehhhh.... 




Untuk penggemar chocolate tegar, ini khas untu kalian, hehehehe...ni biskut Choc Eyes nama dia... RM30 sebekas.



Bagi penggemar Chocolate chip macam saya ni, memang mablesh lah korang cookies ni.. rasa dia sama macam famous amos, kerangupan dia pun sama okeeyy...haha! Harganya RM28 sebotol ada 50biji.

So untuk biskut, memang dua jenis ni sajer yang ade meh kita tengok cake-cake dia pulak yee...



Haaaa.....yang ni pun memang favorite saya tak raya pun saya beli buat makan tengok tv. Hahaha...memang semua jenis yang dia jual i suke lah u ollss..so u olls pun patut rasa jugak tau. Cake Batik Jelly ni harga dia RM30 sebekas. *addehh...leleh-leleh air liur menaip* hikhikhik..




Hok ni pulak, Cake Kukus/Cake buah RM65 untuk 1bekas = 1.5kg.... sedap gak cake ni. Hish! Memang sesedap lah cake & biskut nya. Silap-silap kalau beli awal tak sampai raya dah lit-chiinnn... haha!!




Yang ini pulak bagi penggemar Cake Lapis. Haaaa...sekarang ni u olls tak yah sesusah nak beli kat sarawak nuh. Moh beli je kat sini.. Dijamin sedap dan puas hati. Tak caya ce beli satu, confirm tak cukup...hahaha. So yang hok ni pulak ada 3 falvour nya... ada perisa Rempah, Prune & Masam Manis.. harga  dia RM68 sebekas. Bukan bekas kecik tuh, ce tengok bekas dia sama macam bekas cake kukus atas tu.. Serious, cake ni pun memang sedap ok..kalau makan tu memang tak cukup sepotong mesti nak capai lagi 2-3 potong. Hehehe... 

Eh lupa pulak nak introduce kan kat korang semua siapa kah gerangan si pembuat biskut & cake ni kan. Alaaaa...macam biasa la..siapa lagi kalau bukan Cik Ka..hehe. Kan saya pernah cerita cik ka ni semua bende pun dia boleh buat, nak harap kan kat saya? Makan tau lah. Harharhar.. :p So, kalau nak buat tempahan ke, nak tanya apa-apa ke, korang boleh whatsapp cik ka at 017-6895543 or korang boleh terjah sajer link ini untuk matlumat lanjut... atau pun boleh juga email kepada saya di kquena1@gmail.com insyaAllah, saya akan sampai kan pada cik ka. Kalau untuk tempahan cake birthday pun boleh guna no yang sama ye. Semalat mengorder lah ye, cube tau jangan tak cube..sape tak cube rugi. Hahahahaha...

Taa-daa!








4 comments:

  1. ok fine..terliur tgk kek lapis tu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe...sila lah order. InsyAllah tak rugi kalau beli, memang yummy!!

      Delete
  2. Replies
    1. Memang laaazzzaaaattttt!! Hehe.. :)

      Delete

Thanks yaaaa.... =)

Nuffangs Adds