Friday, 20 December 2013

Failed test kencing manis.

Salam semua!

Huuurrrmm....dalam hati ni kecewa sangat sebab tak lepas dengan test tu. Pagi tadi macam biasa la keluar rumah seawal mungkin sebab nak ambik no awal, perut memang kosong dari pukul 10 malam tadi pastu sampai je no giliran ambik darah, pastu pegi minum air gula. Masa tengah minum tu ok je..tak de pulak rase nak vomit. Minum cepat2 je gulp gulp gulp stop kejap pastu sambung lagi sekali gulp gulp abiss... wow dengan rasa gembiranya terus bangun keluar. Tapi bila dah bangun tu baru terasa kat perut ni bergelora-lora..macam ada angin taufan dalam perut ni. Pastu cecepat pegi toilet, terus terkeluar balik semua air yang kite minum tadi... Uwwwaaaaaaa...tensi nya!! Keluar la toilet dengan muka frust bagi tahu nurse tu balik yang kita dah muntah.. so nurse tu terus cakap, "adik balik la dulu ye nanti datang balik buat test ye, sebab dah muntah tu.." so kite pun ok je laa.... hukhukhuk. Haaaiiiisshhh!! nape la boleh vomit pulak ni.. mungkin perut kosong kot pastu minum pulak air jenis macam tu memang tak kene la dengan tekak and perut ni kan. :(

Kelemahan saya memang tak boleh perut kosong... pagi2 kalau suruh minum air masak dengan perut kosong pun tak boleh memang cepat je loya. Ada tak petua atau cara2 macam mana tak nak kasi muntah lepas minum air gula tu? Sayang je tangan dah lebam kesan ambik darah tapi vomit pulak, nanti kene lagi ambik darah... ='(


Thursday, 19 December 2013

Kite dah gumuk. ='(

Salam lovers!

Agak lame jugak kite menyepi kan? Hewhewhew... sebenarnye tak lah menyepi mane pun, ade je..tapi tak tau nak cerita ape lepastu perasaan malas nak mengarang tu pun ye jugak. Ngehngehngeh... tapi pagi ni dah tekad bangun je tido dah set kat kepala "hish dah lame sangat bia kan blog terabai, tak patut...tak patut!" hihihi.. (nampak sangat x bertanggungjawab disitu). Y_Y

Harini kite nak cerite la sikit pasal checkup 11 weeks semalam, weeww..weeww.. Macam biase je pagi2 kite dah tecongok kat klinik KK tu, pastu amik nombor test air kencing macam biase, pastu timbang berat masa kat mesin timbang ni hati dah bedebar kau! hahaha...memang tepat dengan jangkaan saya berat naik, naik 3 kg nyaahhh... martilaaa.. huhu, ok turun penimbang buat je muka biasa..muka tak bersalah sebab dah makan banyak. Mihmihmihmih... Tapi yang tak best tu masa kite sampai tu orang dah pun ramai... T_T bayangkan kite datang 8.30am tapi dapat no giliran yang ke 101 dah pun. Uuuwwaaaa...ramai nye! Awat ramai sangat ni, memang sekarang ni musim orang pregnant ka? huhuhu... ye lah, setiap hari pun tak sama bilangan pengunjung2 di situ, terkena pulak kat saya semalam pada hari yang ramai..nasib lah kan. Yang bawak baby untuk checkup pun ramai jugak, boleh la tahan.. best je tengok orang bawak baby..somel somel!! gewram ittew!! >_<

Ok lepas hampir 2 jam dok tercongok dalam klinik tu baru lah nama saya di panggil, memula misi tu tanya la soalan biasa-biasa je..pastu die cek perut..ok tak de pape masalah. Alhamdulillah... pastu bila die nak record kat buku muka misi tu dah sesengih dah, pastu dia cakap "berat naik banyak ni puan", huhuhu... saya pun redha je laa.. jawab "hurrmm..tu lah pasal, asik lapooo je, lagi2 time office hour. Tapi malam saya makan macam biase je, makan nasi pastu minum susu. Tu je." Then misi tu pun nasihat kan lepas ni banyak kan sayur dengan buah-buahan.. jangan ambik kabo terlalu banyak. Dalam hati "eh memang saye kalau lapa makan buah, biskut2 je pun.. tak de la pulak sampai makan mee ke bihun ke 2-3 kali sehari. Nasi macam biase, cume tengah hari memang makan nasi lebih la sikit dari sebelum ni.." tapi nak buat macam mana kan, dah berat naik tu redha je laa... huhu. Tapi misi tu pun dah pesan "ni saya cakap jangan makan banyak ni puan jangan diet pulak, makan je macam biasa cume kurang kan kuantiti nanti baby pulak jadi mangsa." hehehe..baik lah misi yang somel!

Dalam die duk record kat buku kite tu, die pesan suh pegi jumpa doktor kat klinik besar KK.. sebab berat tu la. Lagi pun memang kene jumpa doktor pun sebab dia dah record nak scan baby untuk appointment kali ni. Ok ke klinik besar lah saye lepas tu... sampai sana amik nombor, tapi tak la menunggu lama macam kat KK ibu mengandung tadi, kejap je dalam 15 minit macam tu nombor saya dah dipanggil. Ok masuk je doktor suh baring, die pun stat scan, pastu die buat ukuran kat baby.. weeeee...saye dah nampak baby. Hihihi...macam tak caye je here is another life that breathes in my tummy. Siap scan doktor tu suh datang balik 20/12 ni which is esok je pun tok minum air gula. T_T sebab berat badan naik banyaakkk... uuwwwaaa! Dalam dok happy sebab dapat tengok baby tadi, terus down sebab berat badan. Hukhukhuk... saye pun tak penah lagi dapat berat macam ni, why me? why why why oh whhyyy???!! sob sob sob.. 

Masuk kete muke masam je..tapi cik wie pulak excited die sibuk nak tengok buku pink tu nak tengok record dengan nak tengok pic scan baby tu..senyum sampai telinge bile dapat tengok. Baby saya ni besar jugak la kot.. baru 11 weeks kan tapi kan dah 14.6cm. Hahaha...macam mane mama nye tak naik berat, perut pun dah agak besar dah boleh nampak dah pun..selalu orang 5 bulan baru nampak kan, tapi saye dah macam orang mengandung 4 bulan dah perut, nanti kalau dah masuk 6 bulan ke atas tah macam mana la badan saya ni agaknye... huahuahua..tatot nye. Next appointment 4 minggu lagi, doa kan saya dengan baby sihat ye tentawan. Doa2 jugak agar berat tak naik dah banyak macam ni. Esok redha kan je la tekak ni untuk minum air gulaaa.... hukhukhuk. 

Ke memang semua ibu-ibu mengandung pun kene minum air gula? macam mana eh rasa air gula tu? ade tak macam 1kg air gula? ke yang sama masalah macam saya je yang kene  minum? anak pertama memang kurang la pengatahuan ni kheenn... Kalau ade pape petua ke nasihat ke..share la ngan kite eh. Hihihi... 




Taa-daa!










  

Wednesday, 20 November 2013

Celeb Bufday Acoy & Sapik!

Salam lovers!


Alhamduliilah... dah masuk 7weeks :) moga selamat semuanya, amiiinn... 


Hehehe hari sabtu aritu kiteorang pegi celebrate bufday si acoy dengan sapik same as last year mesti sambut sekali tuk due orang ni. Sorang dah jadi bapak orang sorang lagi tak tau la bile nak masuk minang anak dara orang hekhek. 

Malam tu sungguh kelam kabut ya, saye keluar rumah pun dah about 9 lebih dari hari jumaat dok plan dalam whatsapp group nak pegi restoran mane sampai lah di hari kejadian tak jugak dapat decide nak pegi kedai mane satu, harharhar..tu perkara biaseee... Actually tak lah dedua share date bufday yang sama, cuma acoy je yang betul-betul jatuh pada hari sabtu tu which is 16/11 si sapik is 14/11 beze dua hari so thats why decide celeb sekali harung.. sonang! 




Last2 pi steamboat kat depan festival city je.. haha. Ok jugak la situ, ade kambing bakar lagi tapi tak berapa kick la kalau nak dibandingkan dekat tempat lain..menu pun tak banyak pilihan sangat, udang sotong pun kecik2 je ketam langsung tak dok. Dim sum pun tak dok jugak..yang banyak fish ball dengan sosej. Boleh la dari takde... 1st time jugak pegi situ, takpe atlist dah try dah tau la macam mane..name restoran tu M2cafe..betul2 depan festival city.. 







ni lah bufday boy nye... tiap2 taon pun akan celeb sesama.. :) cake macam biasa, from air tangan cik ka.. 





makan lah kami sampai kenyang...sampai orang kedai nak tutup baru kitorang bangun, tak best la kedai ni tutup awal, 11.30 dah stat susun2 kusi meja nak tutup. Pastu sibok dok kutip pinggan2 yang ade atas meja. Eeeee...saba je lah, malam minggu kot ape hal nak tutup awal2? Pas abis semua, kitorang pun balik..terus balik je tak singgah memana pun sebab hujan macam malas nak lepak memana esok tu acoy & jaja keje so jom la balik, ketiduran tuk kerja esok... hehe.

Dah, tu je celebration tuk diorang tahun ni..tak semeriah tahun lepas sampai abis semua kene makan tepung. Hahahaha... tahun ade excuse tu tak buat noty2 macam tu. Mihmihmih... 


penutup kita kasi gambar cake yang supper yummy ni.. lilin dah cair sebab pasang dari parking..kohkoh. So pada sesapa yang nak try home made cake boleh la contact cik ka kat sini Cake cik ka ;)


Taa-daa!






Thursday, 14 November 2013

Malam dan Lapar

Salam lovers!

Sekarang ni tak tau lah kenapa perut cepat sangat kebuluran. Haaaiiiiihhh....makin mentembuns lah mak incik! Serius ya tak tifu..cepat je rasa lapar sekarang ni, makin menjadi2. Tapi nafsu nak makan tu takde lah nak sangat cuma perut tu kalau kosong macam ade satu angin taufan sandy yang datang pastu cucuk kat hulu hati tu. Haaaa...paham tak? tak pe tak paham buat2 je paham. Then kalau lewat je masuk kan makanan nanti jadi angin tendang, dok terasa macam nak muntah tapi takde muntah angin je pastu sakit kat perut.

Macam semalam yang paling dasat, selalu kan dinner lewat ok je..kadang tu pukul 9 lebih baru nak makan..sebab lunch kadang dah makan, pepetang makan biskut so rase lapar tu tak la cepat sangat. Tapi semalam memang tak boleh nak tentahan lagi kebuluran ni, tak sampai rumah lagi dah jerit kat cik wie atas motor "kite lapaaaaaaarrrr...tak boleh tahan dah ni" sambil dok tebatuk batuk macam nak temuntah. Huuuuiiiihhh punya la macam setahun tak makan. Tapi bila nak makan dok tepikir nak makan ape? Nasi? Tak lalu..mee? tak lalu..sup? tak lalu..last2 request kat cik wie "kite benti kat kedai mamak makan maggi kari dulu eh"? kasihan sama cik wie..die pun dengar and turut kan ajelah permintaan puteri kebulur ni... memang betul2 mintak maggi kari buh telur dengan air sirap ais. Pastu mase makan mak tersentap okkkk...huhu. Tersentap dengan cik wie, yer la saye paham die pun penat balik keje, kalau boleh nak balik dulu mandi2 semua baru la pikir nak masak ke nak keluar makan ke kaaann.. tapi tetibe dengan selamber je die saound "memang ajar perut macam ni ke"? kite yang tengah sedap2 menghirup kuah maggi tu terus tersentap tahap dewa ya memang angkat je muka pandang muka cik wie dengan air mate meleleh2 kat pipi..hhhuuuwwwaaaa...sadisnya rasaaaa.. :( terus cakap sambil tersedu-sedu tu kat dia "kite tak mintak tau nak jadi macam ni...kite tak buat2 pun pasal lapar ni.." hahaha...kelakar ok, tak tau kenapa tetibe terasa mak aaaiiihhh macam petir je ayat mamat tu. Hahahaha..padahal sebelum ni tak de pulak macam ni perasaan nya. Tapi biase la mamat tu nampak je kite nangis cuak kejap la muka die, ye lah nak ikutkan ayat die tu biase je..tapi tak tau kenapa jadi tersentap sesangat sekarang ni. Salah je cakap sikit mak memang terus SENTAPsss! Ooohh..maafkan dinda ya kanda. Mihmihmihmih.. lepas nangis sambung lagi hirup maggi sampai licin walaupun tersedu-sedu tak feduli ah laparuddin nih! Muahehehehe... 

Sampai rumah sambung sentap tak nak cakap. Mandi rendam baju masak nasi goreng telur cincang bawang dengan cili padi buh kicap. (sebab lauk takde,lupe beli) Tau..cik wie lapar. Pastu die macam rase bersalah lepas die makan, die tolong kite bilas baju and sidai..miahihihihi... mak suke! Terus tak merajok dah. Tapi mase die makan tu kite tumpang gak sesuap dua tiga. Tenggooookkkk...tak tau kenapa rasa lapar cepat sangat. Cik wie pun suap kan jerlaa..dengan muka paksa rela, hahaha..heh sesuke je cakap gitu die ikhlas laa..memang cik wie yang nak suap kan pun.. katenye nanti perut kosong tadi kan makan maggi je.. hekhek. 

Pasni ape2 pun memang nak kene letak bekal roti dalam beg ni, kot2 lapar je terus ku ngap je roti walaupun atas motor. Hahahaha... 

Ade satu malam tu tak ingat bile, nasi dah makan dah kire ok la tu kan dah kenyang so lepak tengok tv kejap cik wie kate die nak tido dulu dah ngantok. Ok tidor laaaahhh... saye pun lepak kejap lepas cik wie masuk tidor tu tapi tak tidor pun dok menyelinap makan beger kat tepi sambil main candy crush. Muahahahaha....




haaaaa...tengok?! percaya taaakkk... bege ni memang ade cik wie bawak balik petang tu tapi tak nak makan pun sebab nak makan nasi, ingat tak nak dah la kat bege ni esok2 je la panaskan balik baru makan sekali tu malam tu sebelum tidor ter'nak' pulak kat bege ni..so makan la ia. Hahahaha..

Jap lagi nak beli roti letak dalam beg sesiap petang kang balik keje makan dulu. Takut kene sound lagi tak nak dah menangis sambil makan kat kedai huhuhuhuhu...

Taa-daa! 

Tuesday, 12 November 2013

1st Trimester..

Salam lovers!

Hahaha..masih lagi belum update gambar kahwin. Kahkahkahkah... sabaq yaa..memang nak update tapi kene tunggu photographer kite tu free sebab gambar tak copy lagi dari die. :p Takpe lambat ke cepat ke nanti kita tetap akan update k. Mihmihmihmih...

Alhamdulillah... dalam mase sebulan lebih perkahwinan saye dengan cik wie saya dah disahkan mengandung..hehehe bunting pelamin kot sebab lepas sehari je majlis kenduri belah saya memang saye "lampu merah" so mungkin sebab tu lekat awal. Ammmboooiii...tak baik tau noty2 fikir dalam2..haha. Alhamdulillah...mungkin ini jugak rezeki awal untuk kami. Lagi pun saya memang tak nak planning2 ni, memang dari awal pun cik wie dah cakap die pun tak nak planning untuk yang mula-mula ni, saye pun tak kisah memang ok je. Hehehehe..syukur sangat.



Masa cek ni saya dengan cik wie tengah demam batuk + selsema yang sangat teruk..memula cik wie yang kene dulu lepastu berjangkit la kite kan. Hukhukhuk.. memang time tu tidur pun tak lene batuk malam2 dengan hidung tesumbatnye..ya ampun..memang teruk sengat dah rase, pegi klinik 2 kali. Tapi tapi tapi tapi...kami pegi la buat card nikah sebelum tu, hehe (walaupun tengah demam)..balik dari shah alam baru pegi beli upt test ni sebab macam terdetik nak cek lah dah seminggu lewat datang kotor, so beli. Balik tu hujan lebat..sampai rumah terus mandi sambil buat upt. Dalam toilet bile tengok upt tu ade due line terus ade macam2 rasa dalam badan ni, ade rase takut, happy, excited semua ade. Huuuu...1st time kan seram sejuk jugak lah. Mase saye keluar bilik air cik wie buat dono je lagi time tu..rilex je mamat tu baring tengok tv, pastu saye pun siap2 la bila saye dah siap baru die pandang2 sengeh2 angkat kening tapi time tu saye dah memang rase nak flat sangat dah, kepala dah berat but upt tu still dengan saye so saye pun bangun ambik and tunjuk dekat die, bila saye pandang muka cik wie die boleh sengeh jeee...sengeh yang lebau tu. Hahahaha... heee sabar je lah tu je reaction die. Ingat ade la babak2 romantik, kohkohkohkoh..ok pastu saye tidur kejap, pastu bangun masak bubur cik wie makan sekali. Sebab dedua takde selera cik wie lagi kesian ulser ade due kat tepi lidah. Alhamdulillah sekarang dah sihat sikit dah tinggal batuk je. Hish degil batuk ni.  

 Semalam dah pegi klinik untuk buat pengesahan lagi sekali pastu terus ke klinil KK buat buku merah. Kohkohkoh...gile cepat pegi buat buku tu. Takpe...tak salah pun kaann..nurse dengan doktor pun cakap bagus awak datang awal, ade sorang doktor tu siap cakap lagi saye suke orang yang datang awal macam awak ni, bagus. Jangan datang bile baby dah besar nanti baby takde kepala baru tau, hahaha..buat lawak pulak doktor ni. So semalam settle semua checkup ambik darah cek gigi semua lah. Tunggu bulan depan pulak checkup scan baby. Hehehehe... So semalam dah 5 minggu 6 hari, due bulan 7 tahun depan. :) 


Ni ubat yang dapat dari KK semalam. Huuuuu...banyak nye nak kene sumbat pepagi. Tapi ape yang saye notice pagi tadi bila nak makan ubat2 ni rasa loya nyaaa...sebab sebelum ni saya takde pulak rasa loya2, alhamdulillah la morning sickness masih belum ade lagi cume cik wie je la yang ade loya2 pagi2 rasa nak muntah, saya biase je.. hehe. So mungkin saya alah pada ubat2 ni. Huuuuwwaaaa... tapi nak tak nak kene makan jugak kan? Ok2 saya akan paksa jugak makan.. Cop! berat badan saya turun 2 kg, tak pe ke? sebab sekarang macam tak lalu jeee... :( pastu nurse suh minum susu 3 kali sehari, alaaaaaaaa.... ok akan paksa jugak for my baby. :)   

Saya tau ade yang cakap untuk permulaan mengandung ni kita tak digalakkan untuk menghebah kan berita ni pada orang ramai, cukup kalau ahli keluarga je yang tau. So dengan buat entry ni saya pun bukan la nak menunjuk atau apa, cuma nak share kan pengalaman saya je..lagi pun ni blog saye untuk saye rekod kan pengalaman2 yang saye lalui. Tak salah kan? Doa kan kami selamat eh. Untuk baby jugak tau moga jodoh saya dengan baby kekal 40 minggu.. amiinn.. :)


Taa-daa!



Thursday, 7 November 2013

Dedua Tak Sihat ='(

Salam lovers!

Haaaaaaiiiii....kite just nak bagi tau je nak share je yang kami somi isteri dedua tak sihat sekarang ni. Dedua tengah demam, seseme & batuk. Adddeehh..sakit2 badan dibuatnya kalau dah batuk ni. Cik wie dah 2 kali dah pegi kinik nasib ade panel kalau kene bayar sendiri memang lepas ni kitorang makan ubat je la sampai hujung bulan. Hahahaha... eh betul la pegi klinik sekarang ni pun bukan murah ya, kurang2 pun dah 70-80 tu kalau demam biasa belum lagi tambah dengan ubat lain, ubat gastrik ke ubat tahan muntah ke mau cecah 100++ ye la nak buat macam mana barang dah naik tak kan harga ubat tak naik kan. Tapi takpe alhamdulillah nasib ade panel boleh claim, buat masa ni saye share je ubat dengan cik wie dulu. Sebab saye takut la nak jumpa doktor...hehe. Tapi saye just makan ubat yang biase2 je macam seseme dengan batuk. Sebab ramai dah bagi tau jangan makan sebarang ubat takut nanti tanpa sedar dah ade baby yang "lekat" kat peyut ittew. Hehehehe... so cik wie pun dah pesan kat nurse tu tak mo ubat yang strong sangat. Harap2 tak de pape lah..insyaAllah. Nanti lah dah sihat sikit kiteorang nak pegi buat check up kat klinik. Sekarang ni bia dulu lah, tak nak excited sangat risau kempunan..LOL! hahaha... 

Ok lah tu je nak cerita. Macam comel je macam cute je entry kali ni kan? puuuiiii..hahaha. Doa kan kami cepat sembuh tau. InsyaAllah mane tau lepas ni ade good news pulak untuk saye share dengan semua. Byyyeeeee... muah sikit! hihihihihi.. 


Taa-daa!

Wednesday, 30 October 2013

MerempS!

Salam lovers!


Hihihihi...sekarang ni i olls pegi balik keje merempits u olls.. hahaha gile ah macam tak caye je kan. Dulu-dulu mase sekolah menengah ade la jugak naik motor ni lepas la pegi balik sekolah, merempit ramai2 dengan kengkawan ke k.l pastu pegi mandi templer walaupun sebagai pembonceng je hookeeyy..haha kalau suruh bawak memang menggigil la kepala lutut mak ni....kihkih. Eh tapi mase zaman sekolah dulu sape yang pegi balik naik motor ni tak kire la kau yang punye motor ke tumpang orang ke kire dah hebat sangat la tu dari budak2 lain. Ape barang kan naik bas sekolah macam budak skema je rase. Hahahaha..padahal naik bas sekolah tu la lagi selamat dari kau dok naik motor ke hulur ke hilir yang bawak pun belom tentu ade lesen, lepas tu bila kene saman dengan polis sorok surat saman. Kahkahkahkah..memang nakal habis lah time tu. Lepas dah habis zaman sekolah ade la jugak naik motor ni tapi tu pun tak pegi jauh2 dekat2 je naik dengan ayah.. yer la nak nakal2 dah tak boleh dah sebab mase tu nak kua pun kene sekat, nak pegi memane dah kene report kat mama ayah dulu kalau lepas baru boleh kua, budak baik kate khaaaaannn...haha. Pastu bila dah keje memang dah laaameeeee sangat tinggalkan zaman membonceng motor ni, pegi balik keje memula dulu naik bas tak pun naik ktm pastu bila dah ade rezeki lebih sikit dapat la beli kete kecik untuk bawak diri ke tempat keje...kire memang dah laaaameeee sangat-sangat dah tak naik motor ni. 

Tapi sekarang bila dah kawin ni kemain i naik motor balik u olls. Kami merempits laki bini hokey. Hehehehe...bukan ape, rase macam senang la naik motor ni..bukan senang sikit tapi memang senang banyak tau.. jimat pun jimat, pastu jimat mase jugak. Pagi pun tak kelam kabut nak bangun awal sebab nak kua awal punye pasal untuk avoid the traffic. Pastu petang pulak tenang je sampai rumah bila tak kene jam. Tak caye cube korang yang drive kete pegi balik keje ni naik motor sekali, mesti lepastu dah tak nak dah drive kete. Ingat lagi mase memula awal bulan aritu cik wie la yang start pelawa ape kate kite try naik motor pegi keje sesama nak? Lagi pun sekarang ofis cik wie kat jalan pahang saye kat publika solaris dutamas, so memang akan lalu la jalan yang sama cume cik wie kene masuk dalam sikit la untuk drop saye, tapi cik wie kate takpe ok lah lets! And before this pun memang dia dok ulang alik pegi keje bawak motor cuma saye je la yang memang drive sendiri hari-hari.. pastu bila dah try tu rase memula memang la macam addeeehh penat gak eh naik motor ni sakit bontot kalau terlanggar lubang ye la motor kapcai biase je pun.. tapi bila hari kedua try lagi dah rase ok dah. Rase cam eh best ah naik motor ni..tak yah rushing2 nak risau sampai lambat kat ofis pastu balik pun tak yah dah tempuh jam. Cume memula tu rase pelik jugak la lepas je sampai bukak helmet muka macam ade sesemut. Bising la jugak aritu dok bebel kat cik wie isssshhh..nape muke kite macam ade semut je ni?? T____T hahaha...pastu cik wie gelak die cakap memang laaa orang tak biase naik motor memang la akan rase macam tu lepas bukak helmet, sebab kan atas motor angin kuat..tu kire kesan kene angin mase atas motor la tu. Oooooo...baru hamba paham, mihmih. 

Cuma naik motor ni biase la ade jugak pro&contra dia..keselamatan memang kene ambik berat betul2. Kalau nak keluar simpang ke nak tukar lorong mase atas jalan raya tu kene hati-hati betul2. Sebab jalan area kat k.l ni pepaham je la kan memang la jem je semedang mane penah lengang kecuali cuti umum, kete sentiasa banyak. Kadang-kadang tu weekend pun jem jugak. Pastu baju hujan tu memang kene sentiasa spare kat dalam box motor or dalam bakul. Sebab kite tak tau bila hujan akan turun kan, so bila nak hujan tu cepat2 la benti tepi kat tempat yang selamat or kat petrol pump pakai baju hujan baru boleh gerak. Tu pun kalau hujan tak lebat sangat, selalu kalau hujan lebat cik wie memang akan berteduh dulu sampai hujan rede sebab bila hujan lebat bahaya tau kalau kita redah even dah pakai raincoat, sebab kereta yang lalu lalang tu belum tentu dia perasan penunggang motor bila hujan lebat, lobang2 yang ade kat jalan raya pun boleh jadi perkara bahaya untuk penunggang motor. So sesapa yang senasib dengan mak incik ni berhati-hati la ye kalau menunggang/membonceng motor tu. Cakap dekat husband or boyfriend yang bawak motor tu hati2. Bace doa sebelum bertolak mintak dilindungi semasa dalam perjalanan. Sebab motor ni takde dinding macam kereta, kereta lain orang langgar pun kete kemek dulu tapi motor silap2 boleh jatuh. So hati-hati k. Yang drive kete ke yang bawak motor ke jangan la kita membahaya kan nyawa orang lain jugak yee... jadi lah pemandu yang behemah. Ceeewwwwwaaaahhh!! Hahaha.. ;p


Taa-daa! 






Wednesday, 23 October 2013

Weekends at Terengganu

Salam lovers! 


Hollah warga blog!! Lame hamba bercuti..lame jugak la blog ni sunyi. Hewhewhew... maafkan hamba, sejak dah jadi isteri orang ni sibuk sentisa ade je keje yang nak dibuat. Tengok orang lain ilex jee tak de pulak nampak bz macam steady je jadi wife + ade anak pulak tu, boleh je lagi rilex2.. ke sebab sy ni yg buat jadi kelam kabut? mungkin masih baru tak dapat lagi nak bahagi kan masa tu dengan betul agak nye. Mudah-mudahan lepas ni lebih teratur la hidup kita.. insyaAllah. ;)

Back to ze tajuk, Jumaat sampai Ahad aritu saye dekat Tengganu balik sane sebab attend wedding cousin cik wie pastu memang dah plan sekali nak pegi honeymoon dekat one of pulau yang ade kat sane, tapi to bad tak jadi puun..pulau dah tak dapat masuk tutup dah lepas raya haji sampai bulan 3, hukhukhukhuk.. :'( sedih la jugak ingat dapat la jejak kan kaki dekat redang ke, perhentian ke kann.. tak de rezeki nak buat cane tak pe mak redha..haha. Tapi tapi tapi tak dapat masuk pulau pun tak pe sebab dapat la jugak pegi tempat2 lain, pegi jenjalan kat bandar tengganu pegi pasar pasar payang, masjid kristal, makan2.. hehehe tu pun best jugak mak lum lah first time jejak kaki kat sane. Hihihi.. tapi tu semua tempat yang biase kite dengar kan, yang best nye saya dapat pegi jeram dengan laut jugak, walaupun tak dapat pegi pulau tapi dapat jugak pegi mandi kat jeram dengan jenjalan tepi laut. Harap maklum ye laut2 yang ade kat sane memang tak boleh mandi, bukan kotor tapi laut die jenis laut dalam dengan ombak besar so memang bahaya kalau nak mandi area laut sane. 


teruja gila ok bila nampak air macam ni, dengan jernih nya... macam kat dalam lukisan pun ade gak kan. Ape lagi tak tunggu lama terus terjun! cik wie laaa...saye dok tepi je dulu main kuis2 air kat kaki hehehehe.. dah lame sikit baru saye masuk dalam air, sejuk u olls.. tapi saya tak ingat ape name tempat air terjun ni yang saya tau dorang panggil lata. Lata ape saye tak ingat ade bace time nak masuk simpang tu tapi lupe nak snap signboard dia.. hehe.



kiteorang pegi ramai2, adik ipar anak buah biras semua ade. Seronok sangat bila dapat lepak kat tempat macam ni ramai2, lame jugak la semua dok berendam dah la sebelom tu pegi umah orang kawin hari kan panas bila dapat pulak tempat mcm ni memang syiioookkk laaa.. 



Esok nye kiteorang jenjalan kat bandar tengganu pulak, pegi pasar payang je. Lupe masjid kristal dah pegi time lepas kenduri aritu...time tu saye pegi dengan kengkawan sekali. Tu yang kali ni balik sane pegi pasar payang dengan jenjalan sekitar bandar tengganu je. Pastu makan2. Makan2 bab paling best sebab semua benda sy nampak sy nak makan. cik wie siap jeling lapan ploh kali, biar aaaaaaa.... haha!!


Ahad adalah hari untuk pulang....sobsobsob. So kiteorang decide nak balik ikut jalan pantai, sebab nak singgah kuantan anta adik cik wie kat sane. Bepuluh pitstop kiteorang benti. Yang ni salah satu laut yang lepas dari rantau abang, pemandangan die paling cantik.. ade banyak gak pitstop yang sebelum ni kami benti tapi lupe ambik gamba sebab leke tengok laut dengan ombak. Ombak die besa...angin pun best sepoi2 gitu. Memang best ah!! 


bila dah jumpa tempat cantik ape lagi sessi memverangan kan diri pun bermula.. kehkeh. Tapi sireously memang cecantik la laut2 kat sane..tiap kali nampak tempat berhenti sy suh cik wie benti pastu ckp nak mandi laut.. tapi apakan daya hanya jelingan tajam yang sy dapat. T_T 




bila benti je mesti beli makanan, benti je mesti ade makanan. Sampai penuh kete dengan plastik2 makanan. Hahahaha... kene lagi jeling. Haaa...tak ke lapan ploh kali kene jeling tu, ngehngehngeh..ilex la bukan selalu pun dapat cam ni kann.. 

Ok tu je nak cite. Ade banyak sebena nye nak cite tapi tak tau la kenape kepala ni bebal pulak macam takde ayat nak menaip. Nanti2 saye share lagi eh. Bubyeeee.... :) ;)

Taa-daa!









Thursday, 17 October 2013

Dah Mula Pindah Sikit-Sikit

Salam lovers!

Raya Haji aritu cik wie follow kite balik kampung mama kat Kuala Pilah, weeee...seronok sangat sebab 1st time kan raya same. Hehehehe... Kiteorang gerak lewat sikit sebab mama ayah aboy and adik dah gerak dulu pagi isnin, tapi kan kite koje tepaksela gerak malam. Dekat lewat malam jugak la gerak sebab buat itu buat ini kemas rumah sikit packing2 iron baju siap2 baru gerak. Dalam pukul 1.15pagi baru sampai kampung. Pagi raya tu mate kuyu2 je bangun tahan ngantuk, huhuhu.. Lepas semayang raya makan2 pastu semua tebongkang kenyang ngan ngantuk. Hahahaha... merasa jugak la cik wie makan masakan orang nogori, dok ter "seeewww ssseeewww ssuuww" jugak la mulut die sebab makan rondang mak dik. Hihihihi...pedas2 pun menambah kheeennn...kihkih. Dah petang sikit tu kiteorang gerak balik k.l balik konvoi dengan mama sekali.. Jem hokey ade la sejam lebih nak lepas kan pekan kuala pilah ke ulu bendul tu. Huurrrmm...boring dah la panas petang tu. Pastu cik wie ajak singgah rumah rumah kawan die kat Sri Menanti, so singgah la jap mama ayah gerak terus. Settle santap kami gerak terus ke k.l tapi singgah jap rumah pak cik saye kat pandan indah rumah adik ayah. Kat rumah pak cik pun makan jugak. Sorry la gambar memang tak ambik battery low, charger cik wie masuk salah beg pastu beg tu die tinggal kan kat rumah. Ade tak rase macam T_______T nak marah pun tak boleh kang di cop durhaka pulak. Hihihihi.. dan rumah terakhir yang kami singgah is rumah mak long kat Rawang je dekat dengan rumah mama jugak. Tapi lepas tu saye dengan cik wie tak balik pun rumah mama kami ke Country Homes terus konon cam nak try la tido sane semalaman.. lagi pun dah nak kene stat pindah sikit2 dah ni. Selagi tak pegi selagi tu tak begerak nak angkut barang ke sane. 

Malam tu sampai je kat rumah terus saye pegang penyapu, mak aaaaiii bedebu bepasir dah rumah tu -_- Maklum lah dah lame kene tinggal.. lepas dah settle kemas sikit terus tido, pengsan sampai pagi. Hahahaha... Malam tadi pun tido sane jugak, dapat la jugak kemas dapur sikit2 bukak rice cooker, kemas pinggan mangkuk, haddooii bunyi macam sikit je kan tapi nak ngemas nye tu bukan sikit banyak ok. Lap2 table top yang dah berhabuk lagi, lantai yang dah tak macam lantai, sampai begadoh-gadoh la jugak dengan cik wie. Ye la kite ni dah la penat balik keje dengan lapar nye dengan mengantok nye yang die tu kite mintak tolong boleh pulak die main-main, memang kene la kan...haha. Sorry bee, sape suruh salah timing begurau. Hehehehe... tapi sian jugak kat cik wie die tak bape sihat sekarang ni batuk-batuk malam tadi pun macam demam sikit, nasib dah pegi ambik ubat dulu mase ontheway balik keje petang tu. Yang sweet tu kan, lepas kite dah mengamok tu kite terus baring kat depan tv pastu cik wie dah cuak hehehehe...pastu die tolong hidangkan nasi dengan lauk, ala tak masak pun cik wie g bungkus kat kedai je cume die tolong kite gorengkan ikan masin sebab kite dah cakap sebelum tu lepas kemas2 ni nak goreng ikan masin yang ade tu buat tetambah lauk nak makan tapi belum sempat nak goreng sabar dah hilang, kuikuikuikuikui... cian somi ai kene marah. Tu lah yu, sape suroh nyakat ai. Nyakat kalau sikit2 takpe ni sampai kite menangis tau die buat, cik wie memang cam tu die kalau nak menyakat selagi kite tak nangis tak ngamuk die tak benti. Hahahaha letey... Tapi ikan masin yu sedap sangat, habis sebungkus nasi yang banyak tu ai telan. Hahahaha... ;p Lepas tu cik wie la orang terakhir tidur die yang habis kan ngemas area dapur tu, hehehehe.. Pasni sakat la ai lagi eh, rilex sikit sebab tak yah kemas rumah. 

So pasni dah boleh la nak stat beli barang sikit2 tuk rumah. Excited nye....hehe!! Nasib barang elektrik dah lengkap dari hadiah kawin aritu. Tentiu ye pade yang bagi kite hadiah tu... syukur sangat tak yah dah nak beli, jimat dah. Hihihihi... Memang besyukur sangat sebab hadiah aritu memang banyak and dapat jimatkan duit kami. Bayangkan rice cooker je dapat 6. Hahaha..blander, iron, thermos, pembakar roti semua yang berkaitan dengan pekakas lektrik rumah kite dapat. Coffee maker pun ade jugak. Pastu ade jugak dapat barang yang same tapi 2-3 buah. Pinggan mangkuk, gelas dengan cawan tu jangan cakap la..pastu dapat jugak mixer untuk orang bancuh tepung buat cake tu kan kite kasi mama, sebab kite pun tak tau nak buat cake plus oven takde hewhewhew.. Dapur pun dapat jugak, dapat 2 terus. Hehehehe... time kasih banyak2 tau. *martilaa kene masak je la pasni* #lappelohlapanplohkali T_T



ni je gambar yang sempat di ambik tu pun dalam kete tengah jem memang kluor le perangai kan. Hehehehe...


Malam ni balik ganu sampai ari senin, esok ade kenduri kahwin. Yeeeeaaaayyyyyy!!



Taa-daa! 







Monday, 14 October 2013

Masa,masa,masa,masaaaaa.....

Salam lovers!

Selamat Hari Raya Qurban u olls. :) Well... excited jer nak celeb raya haji tahun ni. Sebab 1st time raya dengan somi ni weyh.. ahaks! ;p Tapi apakan daya orang lain dah ramai start cuti harini, tapi beta tetap kene masuk keje, sebab tak sampai hati nak biarkan office ni kosong.. *haktuih* hahaha.. tak lah sebab kite nak saving cuti untuk hujung minggu ni, planning nak balik Tengganu ada kenduri and Honeymoon sekali. Weeeee.....tak sabar!! 

Korang...kite nak ngadu sikit ni, sejak abis je kenduri aritu kite tak rehat2 lagi ni, ade je bende nak kene buat. Phhhewwww!! Nak pindah masuk rumah cik wie pun tak berkesempatan lagi ni. Ingat nak masuk lepas raya ni lah, aritu ade la jugak pegi jenguk-jenguk, konon nak kemas sikit2 tapi masa pulak tak bape cun sempat pegi campak hadiah je kat rumah tu. Lagi pun weekdays memang tak sempat la balik keje pun dah malam, memang weekend je la kalau dapat pun. Plan nak kemas hujung mingg lepas pun tak dapat jugak sebab sabtu ritu ade kenduri pastu pegi umah makcik balik dah tengah malam, jadinya ke rumah mama lagi.. Ahad ingat nak pegi rumah sane tapi tak jugak dapat sebab abang ipar dari Tengganu satu family datang sini nak tengok motor GP . What??!! kuna tengok motor GP??!! ye ke?? boleh percaya ke? hahahaha...percaya lah wahai kalian, memang semalam hari bersejarah  saye tengok motor GP kat sepang. Selama ni ade jugak cik wie ajak, tapi tak pernah saye follow, akhirnya semalam terpaksa jugak la kaki ni melangkah ke sane selepas cik wie pujuk2 die hembus2 sikit kat telinge ni ayat2 jiwang die saye pun ape lagi lentok2 je kepala ni follow dia, wakakakakaka..haha takde lah saye cume follow sebab abag ipar tu datang dengan wife and anak die kang kalau saye tak join kene cop sombong pulak.. ingat saye minat ke dengan motor tu, dah la tempat2 macam tu panas, sesak ramai orang.. huhuhuhu tapi semalam adelah sejarah dalam hidup saye mencemar duli ke sane. T__T  

Masalah sekarang ni is masa. Yeee....saya nak masa untuk saye berehat. Tersangat lah penat ini badan sekarang. Hujung minggu pun tak dapat nak rest. Malam ni pas keje kami balik kampung pulak untuk sambut raya kat sane, nasib balik nogori je. Tu pun actually tix flight saye harini ke Tengganu kire burn macam tu je, konon nya nak raya kat sane..tapi minggu lepas pakcik cik wie bagi tau nak buat kenduri kahwin anak dia pulak hujung minggu ni, so terpakse lah kami tangguh nak balik raya. Ye la tak kan nak balik sane pastu patah balik k.l nanti jumaat balik sane balik kan, kalau cuti banyak takpe boleh je nak cuti direct seminggu tapi nak buat camane, kite ni kan kuliketif sahaja..hukhuk. But takpe...burn lah tix flight arini pun sebab hujung minggu ni nanti lepas je pegi kenduri kat Tengganu jumaat tu, kami akan ke satu pulau tuk holiday. Weeeeee...kire pre-honeymoon la gittew. Ade pre-pre la konon abis yang betul2 punya bila??!! hahahaha... ;p 

Harap-harap lepas minggu ni dah takde pape lah yang kami nak keja kan lagi, harap dapat la settle kan semua bende and pindah terus ke rumah cik wie. Tak sedap la duduk lame-lame umah mama kan...memang la tu pun rumah mak sendiri je, sebelum ni pun memang situ je duduk nye pun, tapi lepas dah kahwin ni rase macam tak syiok la..cik wie pun dah cakap die tak nak tinggal pun umah orang tua sekali biar pun tinggal dengan mak die. Biar lah kite susah senang same-same sebab kalau boleh dah tak nak susah kan lagi mak ayah lagi-lagi lepas dah kahwin. Huhuhuhu... kene setat belajar masak la mak incik ni nampak gaye nye. Kuangkuangkuang.... first thing yang i akan masak untuk u cik wie is maggi special!! hahahahaha.... 

Oh gambar kahwin nanti kite share eh. Tak sempat lagi nak transfer u olls.. masa,masa,masa tak dak..... hehehe. 


Taa-daa!



Thursday, 10 October 2013

Selesai SuDaaaaHhhhh.... :)

Salam lovers!

Alhamdulillah...segala urusan pernikahan dan persandingan kami dah pun selesai sepenuhnya. Amiiiinnnnn...semuanya berjalan dengan baik. Terima kasih pada keluarga saya keluarga cik wie, saudara mara,kawan-kawan yang banyak membantu dalam majlis kami tempoh hari. Walaupun majlis hanya lah sederhana tapi atas bantuan mereka majlis berlaku dengan meriah sangat!! Seronok betul bila dapat berkumpul ramai-ramai!! Time kasih yang tak terhingga tuk mereka2, muah muah muah!! Hehehehehe.... Nak tengok gambar tak? nak nak nak???!! hihihihihi...sabar eh tunggu tau..sekarang ni pun saya tak dapat lagi soft copy semua gambar2, camera hand phone ade tapi nanti lah, nanti kite tunjuk yang cantik punya ok. Mihmihmihmih...  

Tapi ape pun Perkahwinan ni sangat-sangat lah perkara yang paling menakjubkan, rasa dia lain sangat... bila selesai je akad nikah tu ade satu feelings yang tak dapat saya nak gambarkan, rasa macam tenang sangat...comfort je rase dalam hati ni..Alhamdulillah. Hihihihihi.. time kasih cik wie sebab sudi ambik kite jadi suri dalam diri awak.. :) 

Ok lah nanti kite cerita lagi eh. Saya pun baru je masuk kerja semalam, kelmarin baru sampai k.l dari terengganu, penat tak hilang lagi tapi apakan daya tugas tetap perlu dijalankan nanti tak dapat pulak nak makan sesedap kan. Hehehehe... Nanti saya upload kan gambar kawin sikit-sikit ok. 



Ni time lepas selesai akad nikah. Hehehehe... =p moga perkahwinan kita ni kekal sampai jannah, insyaAllah. Amiiiinnnn...

Friday, 20 September 2013

Hi, ni jumaat last kite sebagai cik!

Salam lovers!

Ehihihihihihihi...tajuk macam gediks gilers je kan. Muahahaha...biar aaaarrr. Hehe. Korang kite macam tak caye je, minggu depan kite dah nak nikah. Muahahahahaha *lagi sekali statement gediks.com* ;p Eh tapi betul laa...betul memang macam tak pecaye je. Tak sangka pulak hari yang ditunggu yang dinanti dah nak dekat. 

Buat masa ni persiapan semua dah hampir siap, tinggal yang kecik2 je la lagi yang akan di buat. Kire weekend ni adalah weekend terakhir la saya nak buat preparation. Phhheewwww!! Feeennats u olls...macam2 nak kene pikir, nak kene buat. So jumaat depan saya akan nikah, sabtu kite buat malam berinai, ahad baru kenduri besar. Ammmmbbbooiii...nampak macam grands sangats kans. Sampai 3 hari 3 malam kau bolots ye kuna! Hahahahaha...tapi jangan salah faham pulak, ade sebab kenapa kami buat macam tu. Sebab nya kami tak pakai catering, kami masak sendiri. Ye, rewang. Kami buat gotong-royong rewang dengan saudara mara. Sebab tu perlukan masa yang panjang terutama nye untuk buat persediaan memasak. Heeeee...tak tau la macam mana la nanti majlis nya kan. Excited tapi dalam masa yang sama ade rase takot jugak. 

Tapi buat masa ni, alhamdulillah lah semua persediaan dapat di buat dengan teratur walaupun penat sikit. Ye lah siang kan saya bekerja, tinggal malam dengan weekend je la dapat prepare itu ini. Tambahan pulak kat rumah tak ramai adik beradik. Yang ade pun seorang je. Nak tak nak saya lah yang kene buat semua bende. Dari listdown barang-barang sampai lah membeli barang semua saya buat. Tapi idak ler saye buat sengsorang, mama dengan ayah la yang guide and tolong. Tapi still jugak saya kene inter frame dalam semua bab ni kheeennnn...hahah. Takpe biar saya buat, nanti ade kenangan. Bukan selalu kan buat bende2 ni, kahwin pun sekali je dalam seumur hidup, insyaAllah....

Kat rumah pun dah start penuh dah dengan barang2. Barang2 goody bag, barang kering untuk masak2..memang dah penuh la hall dengan dapur rumah tu. Hahahaha...kesian mama rumah dia dah jadi macam kedai serbaneka pun ada, mihmihmihmih.. 



eh baru cite nak nikah, dah ade baby??!! hehehehehe...eleyh, ni tifu-tifu je puunn... tengok, pandai tak saye kendong baby? baby tu kite pegang kan die baik jeee so kite pandai la tu khheeenn... haha *itu tifu* memang la baby tu diam, die tecik lagi la still dalam pantang, tu pun bau kejap die dah hokhek-hokhek tak selesa, saya yang pegang kejap pun dah mengglabah muahahaha.. 

Korang doakan lah ye agar semuanya berjalan dengan lancar tak sempurna tu biasalah, tak semua majlis sempurna tapi harap-harap takde la ape-ape masalah menjelang majlis and majlis pun berlangsung dengan lancar..insyaAllah, amiiinnnn.... bubyyee!! 


Taa-daa!



Tuesday, 17 September 2013

Eyka, eka, fika, afiqot dah BERTUNANG!!!

Salam lovers!

Miahihihihihihi.....tersebut lah kisah, kisah si cik ka dan joe a.k.a kala buci pada hari Ahad lepas, bertempat di Kg. Melayu Bt 16 Rawang. Telah ter"ikat"lah dua hati mengikat janji antara mereka.. Ikatan yang akan di bawa ke jinjang pelamin suatu hari nanti InsyaAllah...amiiinnn. 

Koooraaang.....eka nak betunang weyh!! eka nak tunang!! Hahahaha...kecoh je kan. Lebih kurang macam tu lah ayat yang ade dalam whatsapp group kami 2 bulan lepas. Alhamdulillah, Ahad lepas bersamaan 15.9.2013 majlis pertunangan cik ka telah selamat dan selesai mengikut perancangan. Kebetulan tarikh tu same date jugak dengan cik na kami punya bufday, una. So takde la bufday celebration untuk cik na kali ni, mungkin ade tapi lewat. Tapi takpe, cik na dapat perfum mahal ko!! Gucci gittew. Waaaaaahhhh!! untung betul tuan punya badan ye. Tapi takpe itulah yang di panggil rezeki, rezeki masing-masing.. Happy Birthday Husna, awak dah tua dari kita tau weeeekkksss!! Hahahaha... eh ok borak pasal cik na lupa pulak pasal cik ka kite yang dah selamat pun jadi tunangan orang.. aaawwww!!! manis nye manis nye dia...semut mesti penuh kat kaki kan. Bhahahahaha...   

Majlis mula lepas asar, rombongan lelaki dari Tg. Malim nasib tak jauh. Hahaha...buat masa ni saya la yang paling hebak, sebab dapat orang paling jauh di antara kawan-kawan yang lain. Hebak kuna hebak habis la mung pah ni dok begadoh nak balik kampung. Kuikuikuikui.. ok takpe, itu pun di panggil rezeki kan? rezeki jodoh..nak buat macam mane, hehehe... ayat sedap kan jantung. Ceeeetttt!! Tapi ofcoz la macam biase la kan, kami mane boleh lewat sampai, mane boleh orang dah datang baru kita nak sampai rumah cik ka, mesti la sebelum orang lain ade, kiteorang dah terpacak kat rumah cik ka. Hahahaha..gila muka tak malu betul. *blushing* ;p tapi takde hal lah family cik ka pun dah kenal kami, bukan mak ayah je sampai pakcik makcik dia pun dah naik jemu tengok muka kami. Wakakaka.. eh mane ade, kami kan jelita mesti orang tak jemu lah.

Mase tengah siap-siap cik ka ok lagi, boleh gelak-gelak tebahak bahak sampai ayah dia sound lah, "anak dara tak leh gelak kuat2" hihihihi...sorry pak cik, excited la..hehe. Tapi kan..bila rombongan dah sampai kan.. muka cik ka betukar u olls, hahahaha...jadi cuak ye. Ellleh, macam tak penah rase, dia dulu lagi hazabedah, siap bukak kain pi kencing dulu. Muahahaha..ok tu cite lame, sekarang cite cik ka. Cik ka make up sendiri u ollss...cantik.. best je kan kalau pandai ni, tak yah membazir nak upah-upah orang, pakai bukan lame pun, baya upah je mahey! 


ze pelamin. Buat sendiri ok, rajiinnn...anak orang ni. Bagus tak membazir. Walaupun simple tp cantik. Bagus keep it up. Next sape-sape nak tunang boleh amik tempahan. *sambil tu dalam kepal pikir bisness tak abih2* 



Eleleleleleley...cik ka. Sopan je nampak kan.. sopan je time ni. Hehehehe.. dalam hati debo tu, tangan dah naik sejuk. Ilex..ilex ye.. mihmih.




 

sebelom robongan sampai, meh kite begambo dulu. Banyak jugak actually gambo tapi tak banyak yang cantik. Sebab pakai camera fon, eh di ulangi camera yang tak lawa ye. Orang dalam tu semua lelawo yee.... 

Jom tengok hantaran, tapi macam tak cukup je rase, fizot la ni tak send gambo. 

 

bebuah yang best


sejadah & songkok


buku cerita & kain pelekat untuk joe. Bace joe buku ni, nak jadi khalifah kan? ilmu mesti kene cukup, bace buku tu sambil pakai kain pelekat tu baru feel.. hehe. 


sireh junjung. mak cik saya cakap kan, kalau orang dulu-dulu kan diorang memang akan suruh tau siapa yang nak jodoh cepat makan sirih orang betunang ni. ye ke?


kuih bakar. adeeehhh...sedap la pulak. tengah taip ni dok teringat, ala kite makan sikit je aritu..ade lebih lagi tak ka?



fuyyyyooooo...duit mas. kaya la joe pas ni. boleh la terus buat majlis. tak yah tunggu lelama kan. Muahahaha... 


lady-bird sedang mengusung cheese tart. ambooiii..pandai dia tu, pilih yang sedap2 je untuk di usung ye!! bak sini sikit!!


ini  pebret ni. dulu-dulu time nak pegi sekolah je mesti singgah kedai bawah pastu makan reramai. satu group tu mesti kat mulut ade satu gegule ni. Alahaiii...cepat nye mase berlalu, tak sangke dah nak tamat zaman bujang dah memasing ye. huhuhuhu... rindu zaman tu!! 



ok ok ok...standby ye.. orang dah abis bincang dah tu. Cover2 sikit, kasi nampak ayu lagi sopans..duduk tu kepit2 sikit ye.. haha!!



alahaaaiiii...sopan nye bakal cucu nenek ni. hahahaha... tak silap ni la nenek joe, mak joe yang cakap. sebab mase merisik aritu mak joe dah sarung kan cincin, sekarang kasi la turn nenek. Best lah nenek ni, kuat lagi kan. Alhamdulillah... selamat dah cik ka.



eh eh eh..cane leh ade kat sebelah ni? jangan rerapat..jauh2 ye. Nak rapat tunggu nanti ye. hehehehe... 







gambar gedik kene ade. kalau takde majlis tak sah. Hahahaha... 



fizot, unat & myrot. cepat la..pilih date cepat. hehehe...



begambar dengan hantaran dari pihak sebelah. 

Ok abis dah...banyak lagi gamba sebena nye nak saya riak. Tapi risau korang muntah pulak tengok gamba kiteorang yang cun lagi jelita ni. Hahahaha... nanti kita cerita lagi ye. Lepas ni tak tau la sape pulak punya turn. Yang pasti saya tinggal lagi 10 hari. Maaaaaaaaaaaaa!! tatot nyeeeee..... hukhukhuk. Doa kan semua nya berjalan dengan lancar ye. Amiiinnnn..

Taa-daa!!







Monday, 9 September 2013

Wedding Shezrin Airisal

Salam lovers!

Weeeehuuuuuuu.... tup tap tup tap tinggal lagi 2 minggu je majlis me kan. Dag dig dug dah jantung ni. Kekekekeke... tapi sebelum majlis saye yang akan berlangsung hujung bulan ni, saye ade 2 majlis yang berlangsung dulu sebelum tu. 1st,weekend aritu majlis kahwin my 2nd cousin. 2nd is my bff engagement, weeeeee....cik ka nak betunang dah weyh!! Hahahahaha... im happy for u cik ka..akhirnya jugak kan!! InsyaAllah saye doa kan semua nya berjalan dengan lancar dan segala urusan di permudahkan.. Buat my cousin yang baru je melangsungkan perkahwinan minggu lepas, saye doa kan kalian akan kekal hingga hujung nyawa. Amiiinnnnnn to both of u! muaxxxhh!!

Last weekend on Saturday night tu kami sekeluarga ke majlis perkahwinan Shezrin dekat Dewan Perdana Felda K.L. Cantiks u olls....grand sangat! Hehehehehe.. dulu abang dia kawin pun buat kat situ jugak, so this is second time lah untuk family uncle Airisal buat majlis kawin anak dia.. Tapi kali ni tak ramai sedara mara yang dapat hadir, sebab last week aritu nenek sedara (kakak arwah atok) saya baru je kembali ke rahamatullah.. (Al-fatihah buat uwan along) tapi majlis tetap juga meriah cuma ye lah nak buat macam mana, yang pergi tetap akan pergi, yang ada ni kita jalan kan je lah tanggungjawab yang ada, sambil tu kita sedekah kan doa untuk yang telah pergi.. kan. Macam biasa lah, tetamu diarah kan masuk ke dalam dewan seawal jam 8.30 malam, lepas tu baru pengantin akan diarak masuk, sambil pengantin bersanding tu adalah sikit2 ucapan dari pihak keluarga pengantin perempuan, dalam 9.30 macam tu baru tetamu di hidangkan dengan makanan..  Sambil tetamu makan, tetamu dihiburkan dengan live show dari tah ape ke name tah group tu, dorang pakai pakaian macam orang jawa pastu pakai alat muzik klasik. Huhuhuhu..ampuunn saya memang tak tau tu jenis ape. Kihkihkih...sambil tu ade la short story dari pengantin diorang buat kan macam short film, cuuuwweeettt sangat ok. Dorang dah kawan 8 tahun, now dedua baru je tamat belajar and terus kahwin. Alahai...best sangat kan. And pastu mak ayah pengantin ade bagi tau lepas je majlis di pihak lelaki, diorang sekeluarga akan bercuti ke Europe. So nanti diorang tak dapat la datang mase majlis saya tu, sobs! sedih nye..sampai hati uncle. Hahahaha..tak lah actually tix dah book awal, ye lah nak buat macam mana ni la yang dinamakan takde rezeki.. huhuhu. Ok takpe, uncle tak dapat datang takpe, janji ade hadiah besar from Europe eh, tau tau tau!! Hahahaha..



nek ma dengan tok ayah sebelum masuk dalam dewan.. hihi.



sorry lah ye gambar campur-campur ade yang dari camera ada yang dari hp saya yang tak berapa nak canggih ni. Kuikuikuikuikui... ni set up meja dia. 



menu-menu yang D'saji sediakan.. sedapnya gulai uadang dengan pegaga tu. 


sebelum majlis mula haruslah berchamwore...hahaha. ni baru guna camera..haha. Tuan tanah kedaung di situ ye. Weks! ;p



my elder sister with husband dan anak-anak yang dah mengantuk. Tu lah siang tak mo tidur, bila malam jadi gini lah, bad mood je koje nye. 



aaaaaa....ni azam! budak gigi penuh tapi cakap tak pandai lagi, dok cakap bahasa prancis je. Ajam ni baru tiga tahun, cousin saya. 





group ni la yang saya cakap tu. Tapi tak tau ape name group ni. T___T muzik diorang best..lagu-lagu yang diorang mainkan pun best. Layan je.. 



ze uncle and aunties.. yang pakai songkok tu cousin mama yang tudung dark peach tu adik mama a.k.a mama ajam. Tu tengok lah ajam dah nak dtg.. jap eh.. 


muahahahahaha...ajam pun nak masuk jugak! Pancit terus uncle manan angkat die. 


ze pelamin. Nampak simple je kan tapi lawa. Nice sangat-sangat!!



eh eh pengantin dah masuk... hehe. Pengantin pun same gak, comel jee... eeee, tetibe suke pulak kite dengan baby blue. "Tukar theme boleh tak ma?" "hoih, kau jangan buat hal eh semua dah ready, jangan nak ngengade." ok ok ok maaa... 



bila pengantin dah settle sanding salam-salam, jom kita makaaannnnn.. hehe. tu tangan sape yang kacau tu?? T___T



dessert. Nampak macam biasa kan? nampak macam vanilla ice-cream biasa kan? hehehehe... tapi bawah ice-cream tu ade pulut tapai. Haahaha..ramai yang terkene. Tapi bagi saya, saya suke. Sedap! Eh pulut kan tu? harus la sedap. hahahaha... pastu diorang hidangkan coffee.



ok...mari lah pulang mari lah pulang bersama-sama... hahaha. Jumpe pengantin, tapi lupe ambik gamba dengan pengantin sebab pengantin cantik sangat, sampai terkesima. Jadi kaku je. hahahaha.. 


eh asal patah balik? muahahaha...lupe pulak nak masuk kan camera man ni. Sorry boy. ;p


Bila dah habis je dinner tu..ontheway ke parking pakcik ajak lepak mamak. Jadi ke mamak la kite semua...pekena roti canai, roti bom, roti tisu, mee goreng pastu baru gerak balik rumah. Bhahahahaha...gila kan. Lepas makan, kita makan lagi. Bagus kuna bagus. Bakal pengantin ni bagus kan makan banyak-banyak. Hahahahaha..

Taa-daa!

















Nuffangs Adds